понеділок, 18 січня 2010 р.

Вибори в Житомирі з поперемінною цікавістю

Пообіді виконав свій громадянський обов’язок у приміщенні школи №30. на дільниці №48. Як затвітив Славко Вакарчук – цікаво, а скільки з нас сьогодні побувало у своїх школах) Моя дільниця теж у моїй школі. Тихо, спокійно. Кабінок вистачає. Ззовні ніякої особливої активності.

Потім проінспектував дільницю №42. Один з членів ДВК довго роздивлявся моє журналістське посвідчення. Ще б лизнув)) На дільницях все спокійно.

Потім прийшла черга дільниці №41. Наче не погано (на відміну від попередньої) зустріли. Голова (від Васі Противсіха) розповів про явку та відсутність труднощів. А от секретар (від Олега Тягнибока) розповіла цікаву інформацію, що уточнені списки значно гіршої якості порівняно з основними. До прикладу, вона точно знає, що один з тих, хто з’явився громадянин Російської федерації, а другий … 10 років тому помер.
За деякий час до того мамка (яка є членом цієї ж ДВК від Ющенка) розповіла, що в уточнених списках з’явилось близько 100 людей.
А ще, той же голова комісії не знає що робити ось з таким листом

Найцікавіше, що дільнична комісія лише власне у день виборів отримала постанову ЦВК півторамісячної давності про те, що ДВК має право безпосередньо на місці вносити людей у список. Найцікавіше, що не описано жодних механізмів та підстав для такого внесення. Далі, почали надходити дані, що з’являються люди з ксерокопіями документів і голосували. Думаю, не варто говорити про те, що нафотошопити типу «ксерокопій» паспортів зможе будь-який студент.
Далі ще цікавіше. Їду в територіальну виборчу комісію, що у обласній науковій бібліотеці, де вже застаю колег Володю Гребьонкіна та Сергія Роздума. Ті беруть інтерв’ю у заступника голови Юрія Павлюка. А той показує дуже цікаву урядову постанову. Яку вони отримали за годину до нашого прибуття (тобто, біля 16:00). Так от, ЦВК, посилаючись на рішення апеляційного суду забороняє дільничним комісіям вносити людей до списків в день виборів. Зробити це може лише суд. І жіночка з ТВК обдзвонювала ДВК з цією благою вісткою.
А тим часом на судах була ось така штука:

Фото Сергія Роздума
Тож, стукайте в рельсу, панове. Хоча воно й правильно. Тре перевіряти себе у списках рашіне.

Потім поїхав назад на виборчу дільницю №41, де і сиджу зараз.
Ну, ось декілька замальовок з життя дільничої виборчої комісії:

На дільниці


А кабіночки блакитненькі... Як і більшість членів ДВК


працюють

Немає коментарів:

Дописати коментар